Kako da smanjite obim struka uz pomoć joge

Kako bi se oslobodili masnih naslaga sa stomaka, morate da se oslobodite  viška masnoće iz tela. Najbolji način da ostvarite taj cilj je kombinacija zdrave ishrane, kardiovaskularnih vežbi i treninga čija je svrha dobijanje (dodatne) snage. Kada se usresredite na to da ojačate svoju srž uz pomoć joge, ne samo što ćete se naći u mogućnosti da ublažite bol u donjim leđima, da povećate ravnotežu i stabilnost i da poboljšate držanje tela, nego ćete učiniti i da vaš abdomenalni deo počne da izgleda manji i definisaniji kako budete napredovali sa gubitkom težine.

.Stvari koje će vam biti potrebne

  • Prostirka za jogu ili peškir

Upustva

  1. Staninite sa oba stopa na prostirku za jogu, sa razmakom u širini kukova. Udahnite i obe ruke podignite iznad glave. Izdahnite i zaronite poput labuda prema prostirci, skupljajući kukove napred. Udahnite i izvijte do pola svoj torso, izdižući stomak u pravcu kičme a podalje od butina i dođite u poziciju ravnih leđa. Odmorite šake na cevanicama ili dopustite prstima da pomaze prostirku. Izdahnite i ponovo se presavijte, opuštajući stomak u pravcu butina i opuštajući glavu. Udahnite i ustanite, podižući obe ruke unazad iznad glave, stojeći pravo. Izdahnite i presavijte se napred, sa šakama u pravcu stopala. Ponovite sve ovo tri do šest puta.
  2. Stanite na prostirku, sa svih deset nožnih prstiju napred. Zakoračite desnom nogom petnaest do dvadeset centimetara unazad a potom prilagodite stav tako da levo stopalo stoji u paraleli sa zadnjim delom prostirke. Namestite tako da desna peta stoji uz centralni luk levog stopala. Držite obe noge ispravljene pa onda podignite ruke u stranu. Desnom rukom dodirnite gornji deo prostirke i oslobodite je u pravcu desne cevanice ili kolena. Podignite pogled u pravcu uzdignute ruke. Udahnite pet do deset udaha ovde, usresređujući se na to da stomak bude i ostane podignut dalje od butina i da vam srž bude sa peta. Ovo je poza zvana Trougao. Promenite stranu
  3. Iz poze trougao, ispustite levu ruku ka desnoj cevanici ili kolenu i podignite desnu ruku preko glave, izvrćući se kroz torso. Zadržite izvestan miro-zaokret kako biste zaštitili koleno. Fokusirajte se na to da vam stomak bude izdignute podalje od butina i na tom mestu udahnite pet do deset udaha. Ovo je pozicija Obrnuti trougao. Promenite stranu.
  4. Spustite se na prostirku na rukama i kolenima. Smestite ruke neposredno ispod ramena a kolena ispod kukova. Raširite prste na prostirci i pritisnite preko gležnjeva ispod prstiju . Zavijte nožne prste ispod stopala i ispravite noge, zauzimajući poziciju za visoki čučanj. Oslonac nađite u rukama i pritisnite stopala uz zadnji deo prostirke. Sve je snažno i u pravoj liniji od ramena do stopala; uvucite stomak u pravcu kičme. Udahnite ovde pet do deset puta. Ovo je poza zvana
  5. Iz pozicije Daska , pritisnite kroz desnu šaku i zakotrljajte se ka spoljašnjoj strani desnog vam stopala, držeći levo stopalo povrh desnog. Podignite levu ruku preko glave, a da vam ramena budu jedno uz drugo. Ako vam je, pak, potrebna dodatna podrška, možete da spustite desno koleno na prostirku. Ovde udahnite pet do deset puta u poziciji Drvo po strani, usredsređujući se na to da vam levi kuk ostane podignut, a koristeći snagu vaše srži da pomogne pri ranoteži. Promenite stranu.
  6. Lezite na stomak i naslonite čelo na prostirku. Raširite noge iza sebe, podjednako prtiskajući vrhove stopala na podu. Dovedete ruke u liniju sa ramenima i pritisnite kroz noge koristeći snagu svojih nogu da podignete torso i glavu sa poda. Pogledajte gore. Ovo je pozicija Kobra. Ovde udahnite tri do pet puta.
  7. Lezite na leđa i neka vam kolena i stopala zajedno budu savijena ispod kolena. Raširite ruke u stranu tako da dobijete oblik slova T. Spustite oba kolena na desnu stranu tela a neka vam oba ramena budu pritisnuta uz prostirku, neka vam pogled luta ka levoj strani. Ovde udahnite pet do deset puta a onda promenite stranu, savijajući oba kolena u levu stranu, pogleda uprtog u desnu. Koncentrišite se na izduživanje kroz kičmu dok udišete i na produbljivanje zaokreta dok izdišete.Read more : http://www.ehow.com