Jutarnje razgibavanje iz kreveta jer volite sebe!

Znate onaj osećaj ujutru kada se probudite i kada stvarno ne znate za sebe, a nikako ne možete da se razbudite? Poslušajte naš predlog.Jutarnja vežba iz kreveta je odlična za razbuđivanje i savršen početak dana. Čak vam neće oduzeti puno vremena. Za ovu vežbu vam treba samo 5 minuta.

Vežbanje započnite sledećim koracima.Lezite na krevet,na leđa, ispružite noge i ruke ispružite iznad glave. Sada naglo krenite glavom, rukama i nogama prema sredini, pa kada se ruke i noge spoje, rukama zagrlite noge, a noge skupite u kolenima. Grlite noge i spuštajte se u početni položaj, tako da noge ne spustite na krevet. Vežbu ponavljajte 50 sekundi.

U drugoj vežbi ćete leći na krevet, ruke staviti uz telo, podići glavu i vrat, podići noge, koje moraju biti ravno ispružene, pa počnite raditi makazice sa nogama. Makazice radite tako da naizmenično stavljate jednu nogu ispod, odnosno iznad druge, a da se pritom glavom i gornjim delom tela ne spustite na pod. Ova je vežba najbolja za trbušnjake. Vežbajte ovu vežbu 50 sekundi.


Treća vežba se isto radi iz ležećeg položaja, tako da legnete na leđa, ruke podignete ispružene uz glavu, noge ispružite i raširite svaku u svoju stranu. Započnite tako da se ubrzanim tempom dižete i rukama dotaknete stopalo desne noge, vratite se u početni položaj, pa se naglim pokretom podignete i rukama dotaknete stopalo leve noge. Vežbu ponavljajte 50 sekundi.

U četvrtoj vežbi sedite na krevet, noge savijte u kolenima, a podršku dajte sa rukama koje stavite iza sebe. Ruke treba da budu ravno ispružene, sa dlanovima okrenutim prema napred. Vežbu počnite tako što  podignete jednu nogu, samo malo od poda i pomerajte je gore dole, mali pokreti, 25 sekundi, pa isti postupak ponovite na drugoj nozi, vežbajući 25 sekundi.
Započnite svoj dan zdravo i videćete koliko više energije ćete imati kroz par dana.